Duurzaam ondernemen

Duurzame vis vinden we belangrijk. Vis eten is heerlijk maar alleen zolang de visstanden gezond blijven en we onze mooie planeet in balans houden

Seafood - Best Choice

Samen met onze leveranciers selecteren we zorgvuldig de beschikbare vis en zorgen we dat de visstanden op orde blijven. O.a. door te werken met innovatieve en duurzame visserijen. En onze menukaart behoudt een sterke focus op schelpen die bekend staan om hun minimale impact op de planeet.

Water

Zoals bij de meeste restaurants kun je bij ons flessen bronwater kopen. Het nadeel hiervan is dat water wordt vervoerd wat CO2 uitstoot geeft en dat is onnodig, omdat de kwaliteit van het water uit de kraan ook goed is. Sinds 2019 hebben we daarom in onze  NL restaurants installaties (Purezza) om ons eigen water te kunnen zuiveren.

Groene energie

Al onze restaurants draaien sinds 1 januari 2018 op windenergie. Ons restaurant in Utrecht is volledig gasvrij.

Plastic

Ook de plastic verpakking van de handenafveegdoekjes zijn vervangen door papier. Daarnaast is er vrijwel geen plastic verpakkingsmateriaal meer te vinden in onze restaurants.

Zero waste policy

Bij The Seafood Bar werken wij met een zero waste policy. Zodra iets over lijkt te blijven wordt dit uitgewisseld tussen onze restaurants, hoe we dit doen? Gewoon met de bakfiets! 

Good Fish Foundation

Wij zijn aangesloten bij de Good Fish Foundation. Met een groot aantal seafood bedrijven werken wij samen om de overgang naar een duurzame supply chain voor seafood te versnellen.